Je Kever stallen

Als je van plan bent een Kever te kopen zul je natuurlijk ook plek moeten hebben om de Kever te stallen. Een heikel punt waar niet iedereen altijd in eerste instantie aan denkt. Aangezien een Kever vaak gekocht wordt voor recreatieve doeleinden zul je hem voornamelijk in de zomermaanden gebruiken. Heb je al bedacht waar je de Kever de rest van het jaar gaat stallen?


Waarom het niet verstandig is een Kever een winter buiten te laten staan

Auto’s van toen werden niet zo goed tegen roest behandeld als de auto’s van nu. Nu is het niet zo dat je Kever helemaal weg roest als je hem een paar wintermaanden buiten laat staan, maar bevorderlijk is het in elk geval niet. Een hobbyist die zuinig is op zijn/haar Kever zal dit dan ook niet willen. Onderhoud je Kever goed en je zult er nog jaren plezier van hebben.

Op deze pagina zullen we enkele stalmogelijkheden bespreken.

Ik heb geen ruimte in mijn garage, werkt een autohoes ook?

Nee. Een autohoes helpt een beetje, maar zal uiteindelijk niet bestand zijn tegen vocht. Als je echt geen stalling voor je Kever kan vinden dan is het natuurlijk wel altijd beter om deze met hoes buiten te stallen (dan zonder hoes).

Je Kever stallen bij een Kevergarage

Klinkt als een logische optie, en dat is het eigenlijk ook wel. Mocht je toch geld gaan investeren voor het stallen van je Kever, dan is dit verreweg de beste optie. Kevergarages bieden stalling aan voor €100,- per maand. Een groot voordeel aan deze optie is het feit dat je je Kever gelijk kunt laten onderhouden door de garage.

Bij de boer

Je kunt je Kever (net als een caravan) natuurlijk ook bij de boer stallen. Als je van plan bent tussentijds onderhoud te plegen is het wel belangrijk dit vooraf te bespreken met de boer. Mag je elektriciteit gebruiken? Kun je op elk gewenst moment de Kever komen ophalen enzovoort. Op het hebben van een eigen garage na is dit waarschijnlijk de meest voordelige optie.

Tot slot: Een leuk filmpje over de onverwoestbare Kever ;-)