Je Kever verzekeren

Natuurlijk dient je Kever ook verzekerd te zijn. Dit kan lang niet bij elke verzekeringsmaatschappij, maar er zijn er genoeg die speciale ‘oldtimerverzekeringen’ aanbieden. Het handigst is om via vergelijkwebsite even te kijken bij welke maatschappij jij je Kever wil verzekeren.


WA-Verzekering

Voor een WA-verzekering ben je zo’n 50 tot 100 euro op jaarbasis kwijt. Deze verzekering is geschikt voor personenauto’s ouder dan 20 jaar. Het is belangrijk dat je er op let dat je wel in het bezit dient te zijn van een andere auto (naast de Kever). De oldtimerverzekering dekt namelijk alleen bij recreatief of hobbymatig gebruik.

Wat dekt de WA-verzekering?

WA-Casco Oltimeverzekering

Biedt de meest uitgebreide dekking. Dit type verzekering is gunstig voor een oldtimer (Kever) met een hoge waarde. Een WA-Casco verzekering dekt bijna alle risico’s (lees de polisvoorwaarden goed door). De Kever is bij dit type verzekering bijvoorbeeld verzekerd tegen schade aan de auto veroorzaakt door botsing, slippen, omslaan en van de weg raken. Om een Kever beperkt of volledig Casco te verzekeren heb je in de meeste gevallen een taxatierapport nodig. Dit rapport kost circa €100,-.